UTAU is making no sound.

Discussion in 'UtaHelp' started by Iris Dragonoure, Apr 25, 2018.

  1. Iris Dragonoure

    Iris Dragonoure Your Local Seventeen Trash Defender of Defoko

    Messages
    289
    Likes Received
    1,012
    Trophy Points
    123
    Another problem has arisen.

    I told the story in my last post. Lost all my hard drive stuff, had to reinstall UTAU, all that jazz.

    I'm using a VCV voicebank with a VCV UST, but she's not making any noise? The aliases are totally fine so it's not that...
     
  2.  
    6_Jpop CDJapan
  3. Haichou

    Haichou Tutor Tutor Defender of Defoko

    Messages
    115
    Likes Received
    748
    Trophy Points
    103
    This might sound a bit dumb to ask, but are all of the .frq files generated? Some resamplers won't auto-generate them, so they'll end up skipping all of the notes.
    It could also be an oto issue (I think it's when the cutoff covers the whole note), but if that ends up being the case, having to fix that for every note would take a while. I'd suggest using a different voicebank at that point.
    The only other thing I can think of is the prefix map settings. If this is a multipitch with all pitches suffixed (_A3, _D4, something like that), and the prefix map is either blank or has suffixes that don't exist in the oto, the voicebank won't work.
    It might not make much of a difference, but which VB are you using? I'll test it on my computer and look for anything that might be off.
     
  4. Iris Dragonoure

    Iris Dragonoure Your Local Seventeen Trash Defender of Defoko

    Messages
    289
    Likes Received
    1,012
    Trophy Points
    123
    I'm using Reicheru Nintone(my fave vb at the moment). I checked all that stuff, it seems fine.
     
  5. Iris Dragonoure

    Iris Dragonoure Your Local Seventeen Trash Defender of Defoko

    Messages
    289
    Likes Received
    1,012
    Trophy Points
    123
    I fixed this and my SuffixBroker issue by uninstalling and redownloading UTAU. It was probably just a download error.

    I retract this statement. SuffixBroker is working fine, but god forbid letting UTAU sing.
     
    Last edited: Apr 27, 2018
  6. partial

    partial UTAU English advocate Global Mod Supporter Defender of Defoko

    Messages
    1,430
    Likes Received
    2,622
    Trophy Points
    138
    Have you tried an English voicebank or something without hiragana aliases? It could be useful in giving us a general idea as to whether or not it's a Japanese alias/language problem.
     
  7. Iris Dragonoure

    Iris Dragonoure Your Local Seventeen Trash Defender of Defoko

    Messages
    289
    Likes Received
    1,012
    Trophy Points
    123
    I tried to use my Korean bank(it's encoded with romanization) and it doesn't work.
     
  8. partial

    partial UTAU English advocate Global Mod Supporter Defender of Defoko

    Messages
    1,430
    Likes Received
    2,622
    Trophy Points
    138
    Hnn.. That is odd. I'm assuming this vb already has frq files. Have you tried other resamplers? Have you double checked your audio devices or the volume mixer? (for Windows, not any specific program. You can right click on the speaker icon at the bottom right of the screen and you should have the option to open it.)
     
  9. Iris Dragonoure

    Iris Dragonoure Your Local Seventeen Trash Defender of Defoko

    Messages
    289
    Likes Received
    1,012
    Trophy Points
    123
    I don't really bother with other resamplers, I just use the default one.
    My audio is just fine.
     

Share This Page