UTAU not playing all syllables

Discussion in 'UtaHelp' started by pifi, Dec 1, 2018.

  1. pifi

    pifi Momo's Minion

    Messages
    5
    Likes Received
    0
    Trophy Points
    1
    So, I'm using Ruko's male whisper vcv voicebank and the program doesn't seem to be able to read all the syllables properly. For example, when I try to play -owo or -ino syllables, no sound comes out. This seems to affect only syllables constructed around the kana from the o collumn (e.g wo, no, to) so I thought there might be something wrong with the voicebank or how the original zip file was extracted.

    I heard that when voicebanks with zip format are extracted, they often have some complications. Is this one of those complications? And even if it isn't, what should I do to fix the voicebank?
     
  2.  
    6_Jpop CDJapan
  3. Avalia-Kasa

    Avalia-Kasa probably a potato tbh Supporter Defender of Defoko

    Messages
    267
    Likes Received
    139
    Trophy Points
    61
    Uhh, I haven't heard that with .zip format actually. Are you not using default resampler because some need to have the samples pre-rendered for it to work (ex: tn_fnds and such need frqs rendered beforehand or it'll be silent, some banks don't come with frqs)

    Otherwise... redownload? I haven't used Ruko so I can't say for sure :x
     
  4. pifi

    pifi Momo's Minion

    Messages
    5
    Likes Received
    0
    Trophy Points
    1
    I'm using freesampler if that helps and I already tried to download the voicebank again and the problem persisted. I'll go and try to download the file again and see if that'll do the magic.
     
  5. Avalia-Kasa

    Avalia-Kasa probably a potato tbh Supporter Defender of Defoko

    Messages
    267
    Likes Received
    139
    Trophy Points
    61
    Hm... last option is try a different resampler. I don't know why fresampler wouldn't at least play something though, it normally would :/
     
  6. pifi

    pifi Momo's Minion

    Messages
    5
    Likes Received
    0
    Trophy Points
    1
    Downloded the file again and the same issue still persists. I'll try some other resampler and see if that will finally do the trick.
     
  7. zachary dudley

    zachary dudley Momo's Minion

    Messages
    22
    Likes Received
    4
    Trophy Points
    12
    do u know how to use vcv?
     
  8. pifi

    pifi Momo's Minion

    Messages
    5
    Likes Received
    0
    Trophy Points
    1
    I mean, hopefully? :D

    The rest of the song turns out just fine, it's just that certain syllables (like the aformetioned -owo syllable) just won't play for whatever reason. I also tried it with other resamplers with no luck. This only seems to be a problem with Ruko's voicebank so I guess there's that. This is truely a mystery...
     
  9. Avalia-Kasa

    Avalia-Kasa probably a potato tbh Supporter Defender of Defoko

    Messages
    267
    Likes Received
    139
    Trophy Points
    61
    oh, is it like (o を)? some voicebanks don't have that and instead want you to use (o お) or (o うぉ)! maybe that's the issue?...
     
    zachary dudley likes this.
  10. zachary dudley

    zachary dudley Momo's Minion

    Messages
    22
    Likes Received
    4
    Trophy Points
    12
    yea thts probably it especially the ust too
     
  11. pifi

    pifi Momo's Minion

    Messages
    5
    Likes Received
    0
    Trophy Points
    1
    Oh, is that it? I have been trying to solve the situation by replacing o を with o お for a while now, since the difference between those two is pretty non existent. However, I ran into a bigger problem when i の decided to stop working. Though there is a possibility that, in the latter case, the problem might lie in the envelope or something...

    I'll try to look more into it. For now, thanks a lot for helping :smile:
     
  12. zachary dudley

    zachary dudley Momo's Minion

    Messages
    22
    Likes Received
    4
    Trophy Points
    12
    check oto too
     

Share This Page