All UTAU won't sign just certain USTs, but others are fine?

Discussion in 'UtaHelp' started by himedereangel, Jul 10, 2020.

  1. himedereangel

    himedereangel Momo's Minion

    Messages
    1
    Likes Received
    0
    Trophy Points
    1
    So I've tried my hand at making some covers, and the problem is, I've found that around half of the USTs I use just don't work? I'll do everything like use the plugin of romaji to hiragana so the UTAU can read it, and fit the UST to the UTAU by doing all the region property settings and whatnot - and even tried to use other UTAU which then also stay silent during specific USTs.

    TL;DR - only certain USTs will result in none of my UTAU making any sound from them at all. Others are fine, but it seems like a hit or miss, knowing if they will sing a specific UST or not. I'm confused and wondering if anyone else is experiencing this and can offer guidance.
     
  2.  
  3. Katie-Chae

    Katie-Chae Teto's Territory

    Messages
    27
    Likes Received
    27
    Trophy Points
    22
    i had a similar problem before, and it was fixed by renaming the usts so that there are no symbols in the name (like ? ! , etc.)
    if that doesnt work restarting your computer sometimes helps
     
  4. Gekiyaku

    Gekiyaku Momo's Minion

    Messages
    12
    Likes Received
    5
    Trophy Points
    5
    It depends on what type of ust and voicebank you are using. Example if I use a vcv voicebank on a cv ust the utau will not sing because it can't read the syllables given, same with a cv utau with a vcv ust
     
  5. szumek

    szumek Momo's Minion

    Messages
    10
    Likes Received
    2
    Trophy Points
    7
    When you open the project and the "project configurations" appears check if at the bottom use "resampler .dll" is selected. If it is uncheck it and make sure that default resampler and wavtool are selected.
    I hope it helps.:creepy:

    Sorry for broken english.
     

Share This Page