UTAU won't sing correctly when i try to make an original song.

Discussion in 'Q&A and Tech Support' started by mokona, Jul 14, 2017.

Tags:
  1. mokona

    mokona Momo's Minion

    Messages
    3
    Likes Received
    0
    Trophy Points
    1
    I'm trying to make an original song in UTAU but after importing the MIDI into UTAU, every single voicebank i try and use sounds like it's pronouncing more than one phoneme at once. for example: with " - あ "and " a あ" it seems to be pronouncing the two phonemes over the top of each-other, producing a tinny, inhuman sound. I have spent hours trying different flag and voicebank combinations to no avail. Oh, and this NEVER happens when i use a .UST file to make a cover. Is there something I'm doing wrong?
    here is an example audio track: https://drive.google.com/file/d/0B-U7v1wKy3NyR3NsQ19lblpmVm8/view?usp=sharing Capture.PNG
     
  2.  
  3. Kale

    Kale Leaf god Defender of Defoko

    Messages
    207
    Likes Received
    160
    Trophy Points
    68
    It sounds like a modulation error. To fix it, select all the notes (Ctrl+A), right click on a note, click "Region properties", and you should see a spot called "Moduration." Set that to 0 and click ok. It should be fine then!
     
  4. mokona

    mokona Momo's Minion

    Messages
    3
    Likes Received
    0
    Trophy Points
    1
    Thank you so much! that really helped!
     
  5. Kale

    Kale Leaf god Defender of Defoko

    Messages
    207
    Likes Received
    160
    Trophy Points
    68
    No problem!
     

Share This Page