Help! Utau sounds really horrible?

Oakythen

Momo's Minion
Hello! I've come on this thread today to try and figure out how I can fix this issue! I've been working on a CVVC multi-pitch bank for a while, and everything was going well until I recorded the other pitches. For some reason it sounds really demonic and scratchy? Even after I've regenerated the frq. files nothing changes. My current investigations lead me to think that maybe it has to be something to do with the oto file itself, but I'm not too sure. These weird sounds happen for any UST I use and I've been searching a while for a solution.

I recorded the bank in oremo with a ok microphone, and there doesn't seem to be any background noise in the samples. I am using the CVVC_5モーラ_テンプレ改 reclist and the base oto that comes with it. Suffixes for the pitch were added by using oto suffixer. I'm using moresampler with this vb. I've not fully configured the additional pitch, but when I have tried to do so in past attempts, it still had the screechy, horrible quality to it.

Here are some samples for the pitch I wanted to add:

Here are the samples I have for the base pitch:
 

HulderBulder

Ritsu's Renegades
Defender of Defoko
Is it like this when using the regular resampler? And also, since you suspect it might be the oto, can you share a screen shot of the oto window of a sample?
 

Oakythen

Momo's Minion
Thread starter
Is it like this when using the regular resampler? And also, since you suspect it might be the oto, can you share a screen shot of the oto window of a sample?
Hi! When I use the regular resampler, there isn't much of a difference. It's still very screechy and horrible.

Here is a screenshot of the to window as you have requested:
oto window.png
 

HulderBulder

Ritsu's Renegades
Defender of Defoko
Hi! When I use the regular resampler, there isn't much of a difference. It's still very screechy and horrible.
I see, since there isnt much differance then its not the resampler that the issue.
Also, I'm sorry, I meant a screen shot of the window that pops up when you press launch editor in the oto window.
 

Oakythen

Momo's Minion
Thread starter
I see, since there isnt much differance then its not the resampler that the issue.
Also, I'm sorry, I meant a screen shot of the window that pops up when you press launch editor in the oto window.
 

Attachments

  • oto editer.png
    oto editer.png
    18.9 KB · Views: 6

HulderBulder

Ritsu's Renegades
Defender of Defoko
hmm, this has me stumped:blink:.
I will have to do a little bit of googling around to see what other things can cause simmilar results.
 

HulderBulder

Ritsu's Renegades
Defender of Defoko
After looking through google page 5 and changing the wording of the search I found notthing on this that wasn't an frq based issue.
And looking at the oto window it's not a permission issue as its clearly not in program files.

What I can suggest is sending me the voicebank through DM so I can have a look at whats going on.
 

Similar threads